Alla inlägg under maj 2010

Av Kimme Rosenqvist - 8 maj 2010 22:16

Lite darrig inledning och underläge i första set, men sedan vann de Svenska tjejerna tämligen enkelt.

Blev fåordig innan för jag var hungrig och "behövde" föda. Men tänkte lägga till lite fast tycker ni kan läsa Svensk Volleys Sportchefs inlägg istället som även innehåller bilder. http://iof3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=17191


/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 8 maj 2010 12:09

Det blev enligt siffrorna en jämn match där Svedala drog längsta strået och vann  över EVS med 25-22, 25-23.

Men redan nu är EVS tjejerna i gång med andra matchen och på andra sidan nätet är det Örebro.

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 8 maj 2010 11:01

EM-kvalet för Sveriges Damer i eftermiddag är mot Danmark, men mellan tränarna är det Skåne mot Skåne. För Danmarks Tony Westman kommer precis som EVS och Sveriges Tina CelinderNygren från Skåne, närmare bestämt Örkelljunga. Läs mer i artikeln här om hur Tony ska knäcka Sverige:    http://hd.se/sport/2010/05/08/westman-ska-knacka-sverige/

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 8 maj 2010 10:53

USM spelas i Gislaved i helgen och redan nu på morgonen spelade EVS mot Vindrarp där Tränaren Perra Dahlqvist meddelar att det blev förlust 18-25, 19-25. Ny match i eftermiddag mot Sollentuna.

Kolla resultat löpande här: http://www.cupassist.com/resultater/vis.php?turn=u21sm_10 

I skrivande stund har EVS tjejer börjat spela mot Svedala.

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 8 maj 2010 01:00

Tack vare Facebook får jag reda på massor av viktiga nyheter men även mindre viktiga såklart. Två versioner och olika tidsuppfattningar har kommit till min kännedom via detta forum. I detta fall viktiga uppgifter om Volleylandslagets tjejer och deras förflyttning från Polen till Danmark. Tydligen flera inställda flyg, timmar av väntan där en uppgift säger 15tim medan en annan 70tim och en mellanlandning i Oslo. Men i Köpenhamn är iaf tjejerna i Svenska Volleybollaget. Taggade för match funderar jag inte över utan det förutsätter jag att de är.

På följande länk http://www.volleyball.dk/ kan ni gå in och se ifall websändningen funkar. Jag ska försöka komma i bild som den linslus jag är och i så fall vinka till er.

  

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 7 maj 2010 14:53

Var inne och letade på Danska nättidningar efter Volleybollartiklar om matchen i morgon lördag. Men nada hittade jag. Däremot var det ju en landskamp mellan Sverige-Danmark i onsdags. Visserligen av vänskapskarraktär, men ändå och den spelades i Lindab Arena. Var inte där men såg matchen på tv. Den Danske backen Mads Bödker som spelat flera säsonger i Rögle och är med all rätt väldigt populär bland fansen. Även en av mina favoriter då han kämpar oerhört hårt på ett sätt så man tror han är född med Rögletröja. Det fanns några Röglefans som hyllade Mads i förhoppning att han skriver på för ytterligare säsonger i grönt och vitt. De skanderade vi flera tillfällen: "Mads Mads Bödker, Mads Mads Bödker" men tv:s Staffan Lindeborg trodde det var en Dansk klack som fick luft under vingarna vid ett av deras tröstmål ha ha.. Fast å andra sidan berömde Staffan Arenan i Engelholm.

 Danskarna stod inte upp och Svenskarna snurrade upp dem och vann med 10-3. Eller som det stod i Berlingske tidningen "Sverige rundbarberede Danmark" ha ha... Får se om det står något och i så fall vad efter EM-kvalmatchen i Volleyboll. Men den som ni nyss läst som jag skulle vilja översätta med "rundklippte" har jag aldrig hört förut.

Idag ska tjejerna komma till Danmark från Polen, men exakt när eller var vet jag inte.

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 6 maj 2010 23:53

Logistikfenomenet (jag) är i farten igen och sätter fart på de små grå. Försöker få ordning på resan till fäderneslandet Danmark. Alltså inte född där men väl i Skåne och det är ju bara 352 år sedan vi blev Svenskar och dessförinnan tillhörde vi Danmark i över tusende år. Inspirerad av nya serien på tv4 om Sveriges historia. I vilket fall kan inte ni som läst min blogg att undgå det stundande EM-kvalet på lördag så det är ju dit jag vill komma med så många som möjligt och lugn bara lugn jag ska heja på Sverige. Fast i det stundande fotbolls VM vilket jag inte är fanatisk över, men där kommer jag att hålla på Danmark. Gjorde jag förövrigt även i kvalet erkänner jag med risk för en tomat eller ägg kastad mot mig.

Och ni som inte åker till Danmark kan åka till Gislaved för där kommer det att spelas USM både lördag och söndag. Har önskat mig sms från EVS tränarna med uppdateringar så jag kan förmedla till er här, men blir nog sent lördag kväll. Kan finnas chans till en tripp dit på söndagen ifall någon mer känner för det. Kan inte bli för mycket Volleyboll! 

Moss och grankott! Som Nicke Lilltroll sa.

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 6 maj 2010 15:49

Inför Junior-SM

2010-05-05 22:19

 

Till helgen så beger sig Engelholms VS juniorlag på Dam- och Herrsidan upp till Gislaved för att spela Junior-SM. Nedan följer kommentarer inför helgen.

Herrar
Killarna åker upp på Fredag för ett lättare träningspass på bana 5 där vi kommer att spela gruppspel under Lördagen. Det är viktigt att vi kan förbereda oss så bra som möjligt. Träningarna i veckan har sett bra ut och det känns att en viktig turnering närmar sig. För många av våra spelare så är detta sista turneringen i junior sammanhang och vi vill alla avsluta en redan väldigt framgångsrik säsong på bästa möjliga sätt.

Gruppspelet blir väldigt tufft då vi stöter på förra årets vinnare, Sollentuna samt våra rivaler från andra sidan åsen Vindrarps VK. Regerande SM 1:an (SVK), SM 4:an (VVK) samt EVS som är rankade 1:a i årets turnering kommer att slåss om 2 kvartsfinalplatser. Tuffare än så blir det knappast!

Det är 7st killar från EVS samt 4 killar från ÖVK som åker upp för att göra så bra som möjligt ifrån sig. Kan vi ta oss förbi gruppspelet så finns det en stor chans att vi kan vinna kvartsfinalen och spela om medaljerna på Söndagen. Förra helgen spelade killarna DM och kom 3:a efter elitserielagen Örkelljunga VK som kom 1:a, samt Lunds VK som kom 2:a. Vi lyckades dock knipa set mot båda lagen och vårt block/försvar skördade stora framgångar. Nu gäller det att upprepa det spelet samt höja nivån lite i anfallet.

Alla killarna har sett bra ut på träning och det enda frågetecknet är hur många matcher Dejan Tujkic kan spela.

Gruppspelsmatcher:
09:30 Vindrarps VK - EVS
15:30 EVS - Sollentuna VK


Damer

Damerna åker också upp till Gislaved fredag kväll. Damerna som förra året tog SM-Guld får i år finna sig i att inte vara favoriter. I gruppen har man Svedala, Spårvägen och Örebro.

Laget består av: Hanna, Linn, Lina C, Ammi, Kim M, Julia, Kajsa, Elin, Nathalie, Sofia och Kim A.  

Gruppspelsmatcher:

10:40 Svedala - EVS

11:50 EVS - Örebro

16:30 Spårvägen - EVS


Uppdatering kommer förhoppningsvis under helgen.


Klicka här för att komma till matcher och resultat. 

Uppdaterad
2010-05-05 23:09
Skribent
För herrarna: Per-Erik Dahlqvist

Presentation

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards