Alla inlägg under maj 2010

Av Kimme Rosenqvist - 16 maj 2010 11:56

Har nog nämt det tidigare att det är nu säsongen börjar för de som ska sy ihop lag inför kommande säsong. Spelare slutar och nya är redo att ta steget upp. Vissa är inte säkra och kanske väntar besked från annat håll eller att flera klubbar uppvaktar. Detta är oavsett dam eller herrlag och den jag närmst tänker på som nu jobbar febrilt är EVS Fredrik Tågsjö.

Hur ser det ut i EVS? Vilka stannar, vilka lämnar och vilka nya kommer? Vilka i de egna leden kommer att ta steget upp?

Herrarna som vann Allsvenskan men inte fick kvala till Elitserien och där tränaren Perra Dahlquist flyttar till Falköping och ska jobba på Volleygymnasiet. Vem får de som ny tränare? Är det killar som går till andra klubbar och kanske tar steget upp till Eliten?

Många frågor som jag och ni vill ha svar på och jag hoppas kunna ge er detta efterhand. Och har ni svar eller tips så hör av er. kimme.rosenqvist@yahoo.se


Hylte/Halmstad kan du läsa om här där de fått både svar och frågetecken  http://hallandsposten.se/nyheter/hylte/1.823011-profiler-slutar-i-hylte-halmstad Stannar Kalinowska? Som enbart tränare? Hennes dåliga axel från i våras har inte blivit bättre efter beachträning i Turkiet!


Tierp har gjort klart med ny tränare efter Jonas Svantesson http://www.unt.se/sport/halla-dar-varfor-tar-du-tranarjobbet-935461.aspx


/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 16 maj 2010 11:29

Om ni som jag missade Volleykanalens sändning och såg den som fanns rekomenderad på Svensk Volleys sida. Så kan ni kolla Magnus Gustavsson på Volleykanalens produktion här  http://www.ustream.tv/recorded/6940734 .


Några bra bilder och text på Europeiska Volleyns hemsida hittar ni här  http://www.cev.lu/mmp/online/website/news/news_online/755/1712/17002_EN.html


Och Svensk Volley har också lite bilder från igår http://iof3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=17573


Tom DN har skrivit några rader om vinsten http://www.dn.se/sport/svenska-volleybolldamerna-vidare-1.1098516


/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 15 maj 2010 17:28

Kollar websändningen från Katrineholm och där kvalmatchen till EM-kvalet spelas i bäst av två matcher. Sverige vann i Danmark förra lördagen med 3-0 och idag räckte det att vinna ett set vilket Sverige precis gjorde. Även det andra setet vanns komfortabelt. Inget ljud från hallen och en kommentator eller vad vi ska kalla honom?

Enkel 3-0 seger är ett faktum. Efter några dagar på Bosön åker tjejerna senare i veckan till Belgien för första rundan i EM-kvalet.

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 15 maj 2010 13:32

Pekpinnen Torbjörn Johansson fick för sitt ordval om Katrineholmsklacken byter jag nu ut mot fjäder i hatten   då han redigerat inlägget och "De svarta" är numera VÄLKÄNDA!   

Hade hoppats kunna vara på plats och i den väntade stora "Gula" klacken idag, men inte alltid det blir som man vill. Ska kolla livesändningen och hoppas den funkar bra http://www.katrineholm.se/Kultur-och-fritid-/Volleyboll-i-webbtv/ .


Förövrigt finns en del att läsa om Herrlandslaget som matchat i Finland och Estland.

Det Svenska herrlandslaget startade bra när Finland vann 3-0 inför över 1000 åskådare i Tampere inför det stundande EM-kvalet. Marcus Nilsson gjorde 16 poäng för Sverige.

Siffrorna blev 3-0 (25-21, 25-14, 25-18). 1032 åskådare såg matchen som spelades i Tampere isstadion där Finland spelar sina matcher i World League.


Estland vann med 3-0 mot herrlandslaget i ett landskampsgenrep inför EM-kvalet som startar kommande fredag. Ytterligare en match kommer spelas imorgon lördag lagen emellan.

Estland-Sverige 3-0 (25-20, 25-21, 25-19)


/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 13 maj 2010 12:21

På Svensk Volleys hemsida kan ni läsa följande om landskampen och klacken i Katrineholm http://iof3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=17527 Men jag vill ge en pekpinne till Torbjörn Joahnasson i hans ordval om KVK-klacken "De svarta". Han skriver "ökända" men för mig har det ordet en negativ klang i mina öron och uppfattning. Visserligen vann KVK guld men deras ihärdiga hemmaklack och även de som kom till Engelholm är för mig en förhoppning om mer supportrar och härlig inramning till Volleybollmatcher runt om i Sverige. "De Svarta" hejar och trummar helhjärtat under hela matchen, men är före och efter matcherna mycket trevliga. Så Torbjörn  byt ord till underbara ochvälkända när du nämner KVK-klacken! Jag hoppas fler skapar klackar och jag ska försöka göra mitt så även EVS kan stoltsera med en klack.

Sedan står det även om möjligheter att följa matchen hemma för de som inte kan ta sig till Katrineholm.  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/katrineholms_kommun/news/view/dierktsaend-landskamp-sverige-danmark-paa-loerdag-15-maj-kl-17-6537?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Alert&utm_content=news

HEJA SVERIGE   

/Gul o Blåa Spekern

Av Kimme Rosenqvist - 13 maj 2010 12:12

Herrlandslaget är också samlat och har tränat i Sollentuna, men har rest österut för träningsmatcher. Länk till artikel på Svensk Volleys sida, men på bilden är det lite svårt att se om det är Sverige el Finland för färgerna påminner lite väl mycket om Finlands ;)  http://iof3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=17526 Då kändes det och såg riktigt helsvenskt ut i damernas match mot Danmark och ingen tvekan på vilket land de tillhörde.

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 12 maj 2010 21:53

Ett par goa bilder från ungdomsavsluningen och en bild säger mer än tusen ord. Den första är helt underbar, jag blir mållös.....


Sara Joahnsson och Sven-Erik Svensson från NST


Här är det Idrottsläraren, tränaren och pappan Calle


Hela gänget i en gruppbild


/Speakern             

Av Kimme Rosenqvist - 12 maj 2010 20:07

På lördag är det returmöte mot Danmark för våra blågula tjejer. Ett set räcker att de vinner för att det ska bli vidare spel i EM-kvalet. I morgon torsdag samlas de i Katrineholm för finslipning till lördag kl.17.00 Då vi hoppas på en lika glad Lina Sundström efter matchen som i lördags.

  


Lina har förövrigt bestämt att fortsätta sin proffskarriär längre söderut. Så hon flyttar från Tyskland till Schweiz.

På söndag åker de sedan till Bosöns träningsanläggning. Mer går att läsa här: http://iof3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=17261

/Speakern

ps Någon som ska till Katrineholm så hör av er!

Presentation

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards