Alla inlägg under april 2010

Av Kimme Rosenqvist - 22 april 2010 09:57

Maria Bornesson som ingår i EVS truppen både som massör, statistiker, men även som tränar med laget och är beredd att hoppa in ifall nödvändigt är intervjuad inför matchen ikväll http://hd.se/sport/2010/04/22/mastarpassaren-saker-pa-nytt-guld/  läs den, men framförallt klicka på bilden och kolla in Marias vinnarblick som jag vill se på alla spelarna i Engelholm i matchen ikväll   !

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 21 april 2010 23:20

Torsdag 22april kl.19.00 börjar femte och avgörande SM-finalen mellan EVS som regerande mästarinnor mot förra årets finalmotståndare Katrineholm. Katrineholm som då fick åka hem med silver redan efter tredje matchen. Är garanterat taggade och har redan nu visat efter två hemmavinster att de inte nöjer sig med silver. Och definitivt inte låter Engelholmstjejerna plocka hem det lekande lätt. Men Engelholmstjejerna deklarerar klart och tydligt att Guldhjälmarna inte är till salu!

Idag på Sydnytt var det ett reportage om EVS där en del av laget är med då det spelades in under onsdags eftermiddagen. 6.14 in i sändningen startar det:  http://svtplay.se/v/1972954/sydnytt/21_4_22_15

Kom nu till Rönnehallen och heja så tjejerna fixar så att SM-bucklan stannar i Engelholm!

  

/Speakern



Av Kimme Rosenqvist - 21 april 2010 04:07

Kollade hd.se en sista gång innan jag tänkte stänga datorn och somna, men så såg jag nya artiklar om volleyboll. Wow tänkte jag har de redan uppdaterat det första mest nödvändiga som kom in efter matchen det vill säga resultatet. Men när jag tittade på datorns klocka som visade 04.02 så blev jag inte lika wow längre. Två artiklar som måste vara skrivna långt innan, men som är tidsinställda till 04.00? Har frågat flera gånger men har fortfarande inte fått en logisk godtagbar förklaring. Men två bra artiklar som jag länkar till här så ni har att läsa när ni vaknat och jag fortfarande nannar. http://hd.se/sport/2010/04/21/baddat-for-dromfinal-i-ronnehallen/

 http://hd.se/sport/2010/04/21/evs-basen-mest-nervos-av-alla/

/Speakern


Av Kimme Rosenqvist - 21 april 2010 02:49

Ganska precis hemkommen (02.30) efter att ha varit i Katrineholm och trummat och hejat på Engelholmstjejerna. Som ni ser på rubriken blir det en femte och helt avgörande match på torsdag. Alltså är det redan nu fokus på den matchen som spelas i Rönnehallen kl.19.00

  

Har redan lagt gårdagens match till handlingarna och blickar framåt, därför inga utläggningar om den nu. Blicken framåt där jag ser en ännu mer välfylld "Ankan" än i söndags. Jag och inte allra minst tjejerna vill att den ska koka och ge dem den där sista kicken och fördel av hemmaplan så de kan bärga SM-guldet. För en sak är säker att Katrineholm har ett oerhört stort stöd i "svarttröjorna" på hemmaplan. Svårt att avgöra hur mycket vi Engelholmare lät med 4-5 trummor av varierande storlek. Fast bankade och hejade så mycket vi orkade, men ödmjukt och rättvist vann Katrineholm även "klackmatchen". Dessutom är det ett mycket trevligt gäng med glimten i ögat och välkomnande mot oss Engelholmare. Så att landskamper läggs här i Duveholmshallen är helt rätt. Men som sagt nu hoppas jag alla försöker få med er någon/några nya supportrar till torsdag. Ni som fick blåa tröjor samla er gärna på samma ställe.

Ännu mera varmt välkomna än vanligt på torsdag alltså 19.00 i Rönnehallen!

/Speakern

ps Vill ni se bilder från matchen och intervju med Muck http://svtplay.se/v/1971399/volleyboll/japansk_stjarna_briljerar_i_engelholm eller  läsa några rader   http://hd.se/sport/2010/04/20/1830-evs-gar-for-guld/

Av Kimme Rosenqvist - 20 april 2010 10:18

Efter måndagskvällens träning åkte EVS tjejerna upp till Katrineholm. Så de är redan på plats när ni läser detta. De har säkert också redan avnjutit en härlig hotellfrukost. Ingen hotellfrukost för min del, men väl en intagen i sängen. Strax samlar vi ihop våra supporterstyrkor för avfärd. Har fått reda på ytterligare några som ansluter och åker upp. Redan förra matchen i Katrineholm funderade jag på att ta med datorn för att kunna uppdatera er om matchen. Men tycker det är viktigare att heja och försöka stödja tjejerna och lite svårt med datorn i knäet. Så jag hoppas Hotline fungerar för er som inte åker upp. Spelmässigt hoppas jag på en match som de tre sista seten i söndags. Alltså jämna set med härlig volleyboll. Givetvis önskar jag riktigt starkt att EVS även ikväll är det där lilla strået vassare! Oj oj oj vad spännande det känns redan nu bara genom att skriva om det.....

/Speakern 

Av Kimme Rosenqvist - 19 april 2010 18:24

Idag har min förmåga inom logistik testats   men tror jag fått ihop det. Får se utfallet i morgon. En ny entusiastisk supporter Mattias erbjöd plats i sin familjebuss för de som vill åka upp och stödja    EVS tjejerna. Så nu blir vi ett litet gäng som åker upp vid lunch i morgon. Heja heja Engelholm!

/Speakern

Av Kimme Rosenqvist - 18 april 2010 23:28

En härlig SM-finalmatch med mycket folk (502st) där Katrineholmsklacken var först på plats. Cirka 15st som med trumma och sång höll igång i stort hela matchen. Även Engelholmspubliken klappade på bra. Marcus och Perra gjorde sitt med två mindre trummor och megafon för att få igång publiken ännu mer.

Matchen började först efter att Naoko "Muck" Hashimoto fått mottaga sina priser för säsongens bästa spelare och för säsongens bästa passare.

  

Katrineholm började som de slutade hemmamatchen i onsdags och redan efter 25-14 var det dags för sidbyte. Med all rätt var det säkert flera på läktaren som efter denna inledning inte trodde mycket på Engelholmsseger.

Men Tina CelinderNygren sa rätt saker i pausen och nu var det ett helt nytt Engelholm vi kunde beskåda. Eller rättare sagt det Engelhom vi är vana vid att se. Katrineholm var fortsatt bra och det blev ett jämnt set där Engelholm drog det längsta strået först vid 26-24.

Tredje blev också ett "bra" set ur propaganda synpunkt. Ganska tätt men 25-18 till Engelholm och således inte riktigt lika jämt.

I fjärde set hade Engelholm övertaget med flera poäng fram till slutet av setet. Där knaprade Katrineholm in poäng efter poäng. Katrineholmstjejerna gav aldrig upp trots flera matchbollar emot sig, men Engelholm ville vinna lite mer och det blev 28-26.

Dagens Matchvärd NP-Nilsson delade ut pris till bästa spelare i vardera lag och i Katrineholm blev det Agne Zakarauskaitè-Landin. I Engelholm utsågs Minni Flemark som förutom utmärkelsen fick blomsterarrangemang från Bellis Interflora i Engelholm. Bilden på Minni blev utan blommor då mamma Flemark var snabb att sticka hem med dem =)

  


Nu väntar det en ny match redan på tisdag i Katrineholm kl.18.30 i Duveholmshallen. Ni som kan och vill åka upp för att stödja Engelholmstjejerna som har möjlighet till att vinna SM-guld ni får höra av er på ett eller annat sätt. Lite väl tufft att gambla och chansa på att det blir en femte och avgörande match i Rönnehallen på torsdag. Även om jag säkert tror att Katrineholmstjejerna tillsammans med sin stora fina och högljudda hemmaklack kommer att göra allt för att kvittera till 2-2 på tisdag.

http://hd.se/sport/2010/04/19/fordel-evs-i-guldkampen/


Grattis till Linköping som vann SM-guldet på herrsidan. Här skickar vi ett extra grattis till Höjasonen Erik Knutsson, fostrad i EVS.

/Speakern


Av Kimme Rosenqvist - 18 april 2010 19:02

Efter att Katrineholm till stora delar spelade ut Engelholm i första set som de rättvist vann 25-14. Blev det sedan en jämnare historia där EVS var lite bättre hela tiden och vann till slut med 3-1 i set. 14-25, 26-24, 25-18, 28-26. Nu har även Engelholmstjejerna 2-1 i matcher och kan vid vinst i Katrineholm på tisdag försvara sitt Guld. Annars blir det en femte avgörande match här i Engelholm på torsdag.

/Speakern 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards